Sağlıklı beslenme yaşamın her döneminde önemli bir olaydır. Fakat Gebelik döneminde sağlıklı ve dengeli beslenme daha önemlidir. Çünkü anne adayı artık iki kişidir. Beslenmesi hem kendi sağlığını hem de bebeğin sağlığını etkiler. Bu yüzden gebelik sürecinde anne dikkatli ve doğru beslenmesi gerekir. Gebelikte beslenme bebeğin sağlığı ve annenin sağlığı için çok önemlidir. Sağlıksız yenilen yiyecekler ve içecekler bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkiler.
Gebelik Döneminde Beslenmede Nelere Dikkat Edilmeli
Gebelik sürecinde anne protein, vitamin ve minerale çok ihtiyaç duyar. Bu süreçte bol tüketim yapması gerekir. Beslenmesi 2 kişilik olmalıdır. Gebelikte beslenme konusu çok önemlidir. Anne tükettiği besinlere dikkat etmelidir. Besinlerin, taze, doğal ve sağlıklı olmasına dikkat etmelidir. İçinde katkı maddesi olan doğal ve taze olmayan besinlerden uzak durmalıdır. Anne bu süreçte beslenme programını düzene sokmalıdır. Günde 3 öğün düzenli olarak yemelidir. Yemek saatleri günün belli saatlerinde olmalı ve rutine binmelidir. Gebelik sürecinde aşırı yağlı, ağır, baharatlı yemeklerden uzak durmalıdır.
Gebelikte beslenme yetersizliği bebeğin başta beyin gelişimi olmak üzere birçok gelişim alanını olumsuz etkileyecektir. Anne gebelik süresinde bol sıvı tüketmelidir. Sıvı tüketirken taze sıkılmış meyve suyu, ayran ve soda tercih edebilir. Kahve, çay ve kola tüketiminden uzak durmalıdır. Çay vücutta demir emilim miktarını etkiler. Bu yüzden anne adayı günde 2 bardaktan fazla çay tüketmemelidir. Yüksek oranda kafein tüketmek düşük riskini arttırır. Düşük kilolu bebek ve erken doğum riskini arttırır.

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı
Anne adayı öğün sayısını arttırıp hafif yemekler tüketmelidir. Ara öğünde meyve tüketmelidir. Böylece mide ve bağırsak çalışma sistemini düzene sokmuş olur. Gebelik süresinde anne aşerdiği dönemde abur cuburdan uzak durmalıdır. Özellikle hamburger fast food türü beslenmeden uzak durmalıdır. Anne bu süreçte aşırı kilo alabilir.
ONE COMMENT ON THIS POST To “Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalı?”